söndag 25 mars 2012

Gårdsbesök


Våren är kommen! Vårt sätt att fira detta är givetvis genom att på nytt åka och besöka gårdar för att få mer kunskap, inspiration och råd inför gården. Under vinterhalvåret har det varit väldigt få besök, mycket för att det inte finns så mycket att se när många djur hålls i stall under denna period.

Nu har vi i alla fall varit på besök hos J & B som bor nere i Blekinge och är vänner till Daniels föräldrar. De hade enligt utsago fjällkor så därför beslöt vi oss för att åka och hälsa på dem. När vi nu väl kom ut så visade det sig att de har många fler djurslag än bara fjällkor! De har lite som vi tänkt ha det fast lite fler av varje djurart. På gården har de 6 fjällkor, ca 3 vuxna linderödsvin, ca 30 tackor och en bagge (blandning texel/dorset), ett antal blekingeankor, skånegäss (lite osäker där på ras) samt sussex- och åbohöns. Självfallet har de även ett par katter och hundar också!

Fjällisarna

Liten tjur och årstjur

Inga kan patrullera på rad som gässen!

Småkultingarna

Storgrisarna

Sötast i världen

 



Ankor, ankor, ankor

Sussexhönsen och tupparna
Dagen har varit väldigt trevlig och vi fick tipsen att bland annat inte släppa ut lammen på i hagar med för högt gräs (eller för tidigt på säsongen) eftersom fästingarna kan ge lammen ordentliga infektioner som kan leda till snabb död hos de små. De mjölkar också sina kor för hand och låter kalvarna dia direkt från kon utan att det är några problem vilket vi gillar.

Mycket prat och två timmar senare kom vi därifrån, nöjda, glada och trötta. =)

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en härlig o lärorik dag! (bara lite avis...;)) Kraaaam Lollo!

    SvaraRadera
  2. Hihi jag är också avis på oss! ;) Glömde bilderna på kossorna i första versionen så de finns med nu, supersöta!

    SvaraRadera