måndag 2 maj 2011

Påskbesök på Ekoplantan

Växthusen där det redan gror massa fina saker!

I påskas var vi och hälsade på Monika och Lena som bland annat driver Ekoplantan och lite andra små projekt på deras gård strax utanför Torsås.


Gurka (har jag för mig...)
Chiliplanta
















Tomaterna är redan i blom!
Fina ärtskott!

Det var ett otroligt roligt besök, jag blir verkligen så lycklig över hur hjälpsamma och uppmuntrande folk inom denna branch är! Vi fick tips på massor av saker att tänka på inför gårdsförsäljning, vad som gäller för att få kalla sina produkter ekologiska (certifiering krävs, vilket man får betala för varje år), hur getmjölk smakar (... matigt? Inte alls lika söt som komjölk, strävare i smaken och som någon sa, "det smakar hö"), tips på att konservera grönsaker, att låta grönkålen övervintra för att få en tidig skörd och massa, massa mer!


Den fina grönkålen som redan nu stolserar i växthuset!

Vi hälsade också på deras fina höns, getter och får! Vissa rymningsbenägna, andra mer fogliga!


Getterna är bra på att röja upp lanskapet och får redan vara ute för att påbörja sitt jobb, fåren får vänta inne ett litet tag till!

Getost, getmjölk och envishet!

Efter nästan tre timmar så insåg vi att det fick vara nog för denna gång, det var ett fantastiskt första möte med dessa härliga människor! Vi fick även beröm över att vi är så strukturerade och undersöker saker och ting innan vi skaffar gården, vilket känns väldigt bra!

Stort tack till Monika och Lena för alla bra tips och massor av inspiration! Vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar